Afkelansdijk 10A, Oppenhuizen
0515 43 88 75

Deskundige technische keuringen aanvragen

Bouwkundige keuringen en bouwbegeleiding

Hoe mooi een te koop staand huis of bedrijfspand er ook uitziet, de bouwkundige staat kan soms aardig wat roet in het eten gooien. Daarom is het belangrijk uw roze bril even af te zetten en het huis helemaal technisch te laten keuren. Niet alleen komen eventuele verborgen gebreken zo snel aan het licht, u staat ook een stuk sterker bij de onderhandeling. U weet immers precies waar nog kosten in gaan zitten om de woning naar de moderne tijd halen.

Deskundige technische keuringen aanvragen

Ik voer voor een scherp tarief bouwkundige keuringen betrouwbaar en onafhankelijk voor u uit. Uiteraard kunt u ook een bouwkundig rapport laten opstellen bij de verkoop van vastgoed.

Bent u al in onderhandeling over een pand? Het is dan altijd aan te bevelen de uitkomst van eventuele technische keuringen op te laten nemen als ontbindende voorwaarde in een koopcontract.

Wat gebeurt er bij bouwkundige keuringen?

De bouwtechnische keuring betreft een visuele inspectie van o.a.:

  • vloeren, fundering, kruipruimte
  • riolering, leidingwerk, ventilatiepunten
  • dak, pannen, dakbedekking, dakbeschot, goten, boeidelen en schoorstenen
  • ramen, deuren, (schuif) puien en kozijnen
  • vloeren, muren, voegwerk, metselwerk en lateien
  • CV installaties
  • gas- en waterinstallaties
  • sanitair en de keuken

Wanneer is een bouwkundige keuring nodig?

Technische keuringen bij de aankoop van een huis of bedrijfspand zijn niet verplicht, maar wel aan te bevelen. Hierbij worden pand, buitengebouwen en perceel aan een grondige inspectie onderworpen. Niet alleen kijk ik naar de huidige constructie, ook de verwerkte materialen worden geanalyseerd. Hoe bestendig zijn deze voor de komende jaren? Voldoen ze aan de huidige isolatie- en milieunormen? Ook breng ik in kaart op welke termijn er eventuele investeringen nodig zijn.

Bouwtechnische keuring en voorbeeld aanpak

Een bouwkundige keuring gaat verder dan het maken van een taxatie. Ik inspecteer ook in kruipruimtes, kijk op het dak en check leidingen, rioleringen, ventilatie, afvoer en CV.

Daarnaast wordt ook naar de isolatie van de woning gekeken en gelet op signalen van vocht en schimmel. Technische installaties zoals gas, CV, boilers en keuken- en sanitaire installaties worden ook opgenomen inclusief meterkast en elektraleidingen.

Verder kunnen er vochtmetingen uitgevoerd worden bij het vermoeden van doorslaand- en optrekkend vocht en houtrot.

Extra alert wordt gekeken naar risico’s op koolmonoxidevorming bij gastoestellen, aarding van elektrische installaties, de kans op legionella binnen het waterleidingwerk en asbestverdachte materialen. Aanvullend kan ik ook een aparte asbestinventarisatie of legionella risicoanalyse opstellen.

Bouwkundig rapport

Wanneer er een bouwkundige keuring nodig is ontvangt u een uitgebreid rapport met duidelijke bevindingen, aangevuld met foto’s. Daarnaast treft u een indicatie van noodzakelijke kosten op korte termijn, verwachte kosten voor de lange termijn en eventuele verbeterkosten voor niet urgente modernisering en cosmetische zaken.

Wilt u precies weten hoe zo’n rapport eruitziet? U kunt van een bouwtechnische keuring een voorbeeld aanvragen.

Ik ben gecertificeerd Register Bouwkundig Inspecteur (RBI) Het doel van het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs is om u zekerheid te bieden over de kwaliteit en uitvoering van inspecties en inspecteurs.

Joop Hoekstra doet meer in bouw

Als u besluit uw woning of bedrijfspand te verbouwen kan ik u ontzorgen door de bouwbegeleiding compleet of deels uit te voeren. Van het zoeken naar de juiste vakmannen tot het beoordelen van offertes, het onderhandelen met aannemers tot het toezicht houden tijdens de uitvoering; tot in hoeverre ik u daarin bijsta heeft u de keuze.

#

Bouwtechnische keuring of voorbeeld rapport aanvragen

Direct een aankoopkeuring aanvragen, een voorbeeldrapportage of geïnteresseerd in bouwbegeleiding? Bel vrijblijvend 0515 438875 of mail via joop@joophoekstra.nl