Taxatie nodig van uw woning of bedrijfspand?

NWWI taxaties woningen en bedrijfsmatig vastgoed

Taxatie nodig van uw woning of bedrijfspand? Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek, het verbouwen van een woning of winkel, of u wilt de WOZ-waarde precies laten bepalen?

U kunt al een NWWI gevalideerd taxatierapport van een huis opvragen vanaf 425,- inclusief btw, kadastrale recherche en bijdrage NWWI. Indien een verbouwing mee moet worden getaxeerd dan kan ik dat voor u uitvoeren vanaf 450,- inclusief alle kosten.

Actuele waarde van huizen en zakelijk onroerend goed

Als taxateur voor uw huis en vastgoed verzorg ik objectief de volgende taxaties van woningen:

  • Waardepalingen (verkoop vastgoed)
  • Standaard taxaties (WOZ waarde, oversluiten hypotheek, verbouwing)
  • Gevalideerde taxaties (aanvraag hypotheek en Nationale Hypotheek Garantie)

Wanneer een taxatierapport van een huis opvragen?

Een taxatie van een woning of bedrijfspand kunt u nodig hebben voor diverse doeleinden. Zo wilt u misschien weten wat de actuele marktwaarde zal zijn als u uw woning op dit moment gaat verkopen. Zo’n indicatie van de verwachte verkoopwaarde en een vraagprijsadvies kunt u altijd opvragen. Deze waardebepaling is gratis.

Marktwaarde voor de hypotheek

In andere gevallen, zoals bij het aanvragen van een hypotheek voor de aankoop van onroerend goed, of het wijzigen en oversluiten van een hypothecaire lening, heeft u altijd een officiële vaststelling van de woningwaarde nodig. Dit is bijvoorbeeld ook nodig bij een boedelscheiding, echtscheiding of bij een nalatenschap. Dergelijke taxaties moeten altijd worden uitgevoerd door een erkend taxateur.

NWWI taxatie

Koopt u een woning of bedrijfspand en vraagt u daarvoor een hypotheek aan, dan dient de taxatie ook gevalideerd te zijn. Dat betekent dat deze is opgesteld volgens de normen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en eventueel ook de NHG. Vervolgens moet de taxatie door deze partijen worden geaccordeerd.

Alleen gevalideerde rapportages worden door de Nederlandse financiële instellingen en belastingdienst geaccepteerd.

Spoedtaxatie aanvragen

Bod gedaan en zoekt u een taxateur om het huis van een gevalideerde woningwaarde te voorzien? Dergelijke spoedtaxaties kunnen worden uitgevoerd binnen 48, en soms zelfs 24 uur. Inclusief aanlevering bij het NWWI. Vraag naar de voorwaarden.

Taxatie woning waar op letten?

Na de inspectie ontvangt u een taxatierapport met daarin de volgende onderdelen:

  • de taxatiewaarde met onderbouwing daarvan
  • oppervlakte en inhoud volgens uniforme NEN2580 normen
  • kadastrale gegevens
  • eigendomsgegevens
  • beschrijving staat van onderhoud, gebruikte bouwmaterialen, isolatiegegevens en energielabel, milieuaspecten, ligging en wijkinformatie
  • referentiewaarden van vergelijkbare huizen
  • plattegrond woning en perceel plus foto’s van de woning

Betreft het een taxatierapport voor de aanvraag van een hypotheek, dan zijn de kosten voor het opmaken daarvan meestal aftrekbaar.

 

Let op: Een taxatie is niet hetzelfde als een bouwtechnische keuring. Dit moet u apart aanvragen en is niet verplicht.

#

Direct een taxatierapport voor een huis opvragen?

Meer weten of nu een taxatierapport of waardebepaling aanvragen? Ik sta u direct te woord via 0515 438875 of mail via joop@joophoekstra.nl

Als taxateur ben ik ingeschreven in het register NRVT en aangesloten bij de NWWI en taxateursunie.