Taxateur Bolsward

Taxatie nodig van uw woning? 
Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek of het verbouwen van een woning?

Zoekt u een professionele en ervaren taxateur Bolsward?

en taxatie is zowel tijdens de aankoop als bij de verkoop van een woning van essentieel belang. Met een professioneel taxatierapport krijg je meteen een duidelijk beeld van de reële waarde van een woning. Als je op zoek bent naar een taxateur Bolsward, ben je bij mij aan het juiste adres. Dankzij mijn ruime opleiding en mijn jarenlange ervaring voer ik elke taxatie correct uit en krijg je meteen een uitgebreid NWWI gevalideerd taxatierapport toegestuurd.

Wie ben ik?

Ik zal me eerst en vooral even kort voorstellen. Mijn naam is Joop Hoekstra. Ik werk al jarenlang als taxateur, aankoopmakelaar en adviseur in Friesland en vooral in Bolsward sta ik bekend als een betrouwbare professional die weet waar hij mee bezig is.
De Friese huizenmarkt heeft geen geheimen voor me. De afgelopen jaren heb ik heel wat mensen geholpen bij het aankopen, verkopen en het taxeren van een woning. Je kan voor alle vragen en twijfels over de woningen in Bolsward bij mij terecht, zeker als het om taxaties gaat, Ik heb me namelijk gespecialiseerd in taxaties in Bolsward en als meester taxateur mag ik nieuwe leerlingen zelfs professioneel begeleiden tijdens hun opleiding. Verder ben ik ook lid van VBO-makelaar en vind je me in het NRVT- en SCVM-register terug.

De prachtige omgeving van Bolsward

Bolsward is een Friese stad die op de helft van de elfstedenroute ligt. Deze prachtige stad beschikt over een klein, gezellig centrum waar een authentieke sfeer hangt. In deze prachtige omgeving kan je urenlang rondslenteren terwijl je de talrijke monumenten en de prachtige grachten bezoekt. De pracht van Bolsward zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders naar deze regio trekken. De populariteit van de stad beïnvloedt de huizenmarkt enorm. Als je in Bolsward een woning wil kopen, is de hulp van een professionele aankoopmakelaar dan ook zeker welkom!

Wat kan een taxateur Bolsward voor jou betekenen?

Tijdens een taxatie wordt de waarde van een woning nauwkeuring ingeschat. Als taxateur Bolsward hou ik met verschillende factoren rekening tijdens het taxeren. Zeker het soort woning, het bouwjaar, het woonoppervlak, het energielabel, de exacte ligging en de bouwkundige staat van het huis zijn erg belangrijk om de correcte waarde te kunnen bepalen. Dankzij mijn technische achtergrond kan ik je bovendien ook advies over eventuele verbouwingen of renovaties geven.

In welke omstandigheden is een taxatie verplicht of aanbevolen?

Eerst en vooral moet je over een gevalideerd taxatierapport beschikken om een hypotheek of overbruggingskrediet te kunnen aanvragen. De bank of geldverstrekker moet namelijk de reële waarde van je woning kennen om de lening te kunnen inschatten. Een taxatie bij de aankoop van een woning is dan ook verplicht. Bovendien kan je je klanten met behulp van een taxatie verzekeren dat ze niet te veel betalen en gaan ze sneller tot de effectieve aankoop van de woning over. Ik beschik als taxateur in Bolsward over alle nodige certificaten om een professioneel en gevalideerd taxatierapport van een woning te maken. Met mijn rapport ondervind je geen problemen bij de bank en kan je je hypotheek sneller in orde brengen.

Wat vind je in het taxatierapport terug?

Na elke taxatie ontvang je een uitgebreid en gedetailleerd taxatierapport. In dit rapport vind je de volgende informatie terug:

 • De reële waarde van de woning en een stevige onderbouwing van deze informatie
 • De oppervlakte volgens de NEN2580-richtlijnen
 • Een nauwkeurige beschrijving van de onderhoudsstatus van de woning
 • De kadastrale gegevens van het pand
 • Verschillende milieuaspecten, zoals het energielabel en de isolatiegegevens
 • Algemene gegevens van het eigendom
 • De exacte ligging van de woning en informatie over de buurt
 • Foto’s van het huis
 • Referenties van vergelijkbare woningen
 • Een ruim dienstenpakket

Als ervaren taxateur Bolsward beschik over een grondige kennis van de vastgoedmarkt en kan ik je tijdens de diverse etappes van het aankoopproces ondersteunen. Voor de volgende diensten kan je bij mij terecht:

 • Het uitvoeren van taxaties en het opstellen van een geldig en professioneel taxatierapport
 • Dankzij mijn technische achtergrond heb ik een duidelijk inzicht in de bouwkundige staat van elk pand en kan ik je adviseren tijdens renovaties of verbouwingen
 • Ik geef je graag tips om je woning te verduurzamen
 • Ook tijdens de aankoop van een woning kan je op mijn hulp rekenen

Hoe kan je je woning verduurzamen?

De stijgende energiekosten en het enorme milieubewustzijn zorgen ervoor dat duurzaamheid steeds belangrijk wordt. Ik geef je daarom ook graag advies over hoe je je woning kan verduurzamen. Door de juiste isolatie, spouwmuren en zonnepanelen te installeren, bespaar je al snel een paar honderd euro per jaar. Bovendien zijn duurzame woningen erg comfortabel. Door het huis goed te isoleren, is je woning lekker warm tijdens de koude wintermaanden en waait er een frisse bries door je woonkamer in de zomer. Het verduurzamen van een woning is dan ook een belangrijke taak waar je zeker aandacht aan moet besteden.

Waarom moet je voor mijn diensten kiezen?

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je nu juist voor mij als taxateur Bolsward moet kiezen. Eerst en vooral ben ik sinds 2020 een meester taxateur en mag ik toekomstige register taxateurs begeleiden bij het praktische gedeelte van hun opleiding. Een register taxateur is een taxateur die bij het register is ingeschreven. Om deel uit te maken van deze lijst moet je over voldoende kennis beschikken en aan alle vooropgestelde voorwaarden voldoen. De opleiding tot register taxateur bestaat uit twee delen. Eerst moet je het basisdiploma behalen. Vervolgens moet je slagen voor het praktische gedeelte. Tijdens dit twee deel krijg je hulp van een meester taxateur die je heel wat handige tips geeft.

Ondersteuning tijdens het hele proces

Ik onderscheid me op meer dan één gebied van de concurrentie. Zo zorg ik bijvoorbeeld voor een totaalpakket. Omdat ik als aankoopmakelaar en taxateur werk, word je tijdens het hele proces door dezelfde persoon bijgestaan. In andere makelaarskantoren worden deze onderdelen aan verschillende personen uitbesteed, waardoor je steeds een nieuwe band moet creëren. Bovendien school ik mezelf voortdurend bij. Ik zorg ervoor dat ik over alle nodige certificaten en kennis beschik, zodat ik een correcte, professionele en klantvriendelijke dienstverlening kan aanbieden.

Neem vandaag nog contact met me op

Ben je op zoek naar een nieuwe woning of wil je een taxatie in Bolsward laten uitvoeren? Neem dan meteen contact met me op. Ik luister aandachtig naar je persoonlijke situatie en zorg voor een persoonlijke service. Bij mij krijg je de aandacht die je verdient en word je ontzettend snel verder geholpen!

Keurmerken en certificaten

Als taxateur ben ik lid van VBO, vereniging van makelaars & taxateurs en sta ingeschreven in de registers NRVT en SCVM in de kamers wonen en bedrijfsmatig vastgoed.